Demà dijous dia 15 d’abril a les 10h, Euratex, la patronal tèxtil europea de la qual Texfor és membre a través del Consell intertèxtil Espanyol, celebrarà el webinar “Paneuromed Convention – What’s in it for companies” T’interessa participar en el webinar?
El principal objectiu del webinar és abordar les diferents qüestions tècniques i especificitats relacionades amb el sector tèxtil i de la confecció. També es proporcionarà la informació necessària per a la implementació de la Convenció. En cada intervenció hi haurà una presentació realitzada per la Comissió Europea i un espai dedicat a preguntes per a resoldre dubtes. Què és la Convenció PANEUROMEDITERRÀNIA?
Com bé saps la Convenció Paneuromediterránea està basada en una xarxa d’acords de lliure comerç amb protocols d’origen idèntics. L’objectiu del Conveni PEM ha estat establir un instrument jurídic únic, que reuneixi totes les normes que cobreixen l’origen preferencial de les mercaderies comercialitzades en aproximadament 60 acords bilaterals de lliure comerç entre els països de l’àrea Paneuromediterránea (UE, EFTA, Turquia, els països que van signar la Declaració de Barcelona, els Balcans Occidentals i les Illes Fèroe). La modernització d’aquestes regles d’origen permetrà crear les condicions adequades perquè les empreses impulsin els intercanvis comercials dins de la zona Paneuromediterránea. Quan tindrà lloc?Dia 15 d’Abril de 2021Hora: de 10 a 12h i es realitzarà en anglès.

En els pròxims mesos se celebrarà una sessió específica per a empreses espanyoles organitzada pel Consell intertèxtil Espanyol amb la col·laboració de Euratex. Agenda:
10h00 – 10h05: Benvinguda
Sr. Dirk Vantyghem
Director General – EURATEX

10h05 –10h10: Introducció
Sr. Fernando Perreau de Pinninck
Cap d’Unitat – DG TAXUD

10h10 – 10h40: Regles d’origen per als tèxtils i el vestit: novetats sobre les regles d’origen
Sr. Mikael Garellick
DG GROW

10h40 – 11h10: Normes d’origen horitzontals: tolerància, duty drawback, acumulació i altres
Sr. Alexandru Marinescu i Sr. Guillaume Dorey
DG TAXUD

11h10 – 11h40: Aplicabilitat del sistema i tràmits administratius en duanes
Sr. Alexandru Marinescu i Sr. Guillaume Dorey
DG TAXUD

11h40 – 11h55: Autoavaluació d’accés a mercats i regles d’origen:
On obtenir ajuda i trobar informació
Sr. Laurence van Nitsen
DG TRADE

11h55 – 12h00: Clausura
Sr. Dirk Vantyghem
Director General – EURATEX

Podeu trobar el programa i inscriure-us al Zoom clicant directament aquí.

Per a qualsevol dubte que us pugui sorgir podeu contactar amb info@texfor.es