Us fem arribar una informació que ens arriba des de Texfor.

El passat 24 d’agost es va publicar en el Butlletí Oficial de Turquia amb el número 31578 la “Decisió sobre mesures de salvaguarda en les importacions” com a resultat final del procés de recerca iniciat l’any passat per les autoritats turques.


Amb aquesta decisió, s’estableix com a instrument de defensa comercial amb la qual protegir la indústria nacional turca, una mesura de salvaguarda definitiva a les importacions de fibra de polièster consistent en un dret específic addicional.

En conseqüència, a partir del 24 de setembre de 2021, les importacions a Turquia de fibra tallada de polièster o PSF (Synthetic fibres of polyesters) classificades sota el HS 5503.20, es gravaran amb un dret específic addicional durant tres anys de 0.060 dòlars, 0.058 dòlars i 0.056 dòlars per quilograms respectivament.


D’aquesta manera les empreses que exportin a Turquia el producte esmentat, hauran de liquidar en el citat país aquest dret però, no es pagarà cap aranzel ò dret d’importació d’acord amb la Unió Duanera entre la UE i Turquia.


Per a més informació podeu contactar amb María Palacio a l’adreça de correu  maria@texfor.es