Us fem difusió d’aquesta informació que ens arriba des de l’INTEXTER de Terrassa.   Es convoca al sector empresarial tèxtil i de la moda per debatre en una Jornada, experiències de sostenibilitat contrastades i reflexionar sobre els reptes que plantegen situacions com la pandèmia del COVID-19 i les evidències del canvi climàtic.


La Jornada d’enguany no es realitzarà de manera presencial, sinó que es farà en format de videoconferència síncrona a través del Canal Youtube d’INTEXTER, que permetrà la participació activa dels assistents podent realitzar les seves preguntes als ponents mitjançant un xat i sense necessitat de desplaçar-se.   


En la IV edició d’aquesta Jornada comptaran amb la participació d’una empresa espanyola pionera i líder del sector de la moda sostenibilista com és ECOALF, primera empresa tèxtil espanyola certificada per B corporation, que us explicarà les seves experiències des dels seus inicis fins a l’actualitat, així com les seves estratègies de futur.  

Lenzing, un referent en la producció de fibres químiques de base cel·lulòsica com el Tencel, ens explicarà la seva actual oferta de fibres amb baix impacte ambiental així com la seva política de sostenibilitat i tendències de futur.


A continuació Hallotex, una empresa tèxtil espanyola situada a Mataró que es presenta com a “creadora de fils, teixits i peces de manera social i ambientalment responsables”, ens explicarà tant els seus productes i certificacions com la seva política de sostenibilitat.


Enric Carrera, director de l’INTEXTER presentarà una ponència d’un estudi realitzat per aquest Institut, sobre la composició en fibres de la roba usada recollida en els contenidors de Càritas (Formació i Treball).
A continuació, i d’igual forma que en anteriors edicions, l’Institut de Recerca tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER-UPC), presentarà en un format breu, els últims resultats de les seves recerques i projectes sobre sostenibilitat tèxtil.


El segon bloc de la Jornada, Mireia Cañellas de la Generalitat de Catalunya presentarà el “Pacte per la Moda Circular a Catalunya”, una innovadora experiència per a implicar els diferents actors de la cadena de valor tèxtil en les estratègies de l’economia circular a Catalunya.


David Alló responsable de sotenibilitad de la patronal TEXFOR, parlarà de les perspectives europees i realitats actuables en clau de sostenibilitat per la indústria tèxtil.


Per finalitzar la Jornada, Igor González d’ ECOTEXTIL us explicarà les últimes novetats sobre la regulació del flux tèxtil de l’Avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminat.

Per consultar el programa de la jornada clica aquí.

Aquesta Jornada s’inscriu en els actes de commemoració del 50 aniversari de la fundació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Inscriu-te aquí.