Madrid, 19 de novembre de 2021

El Consell Intertèxtil Espanyol (CIE) i la Confederación Moda España han celebrat l’acte oficial de signatura per a la constitució de l’Observatori del sector tèxtil i la moda.
La creació de l’Observatori és un acord històric perquè, els principals organismes i actors del tèxtil i la moda s’uneixin per aconseguir un objectiu comú, la transformació necessària del sector, format en la seva gran majoria per Petites i mitjanes empreses (Pimes), després de la crisi que va desencadenar la pandèmia del Covid-19.


Aquest nou organisme té, com a principal objectiu, activar els ressorts per dur a terme la transformació necessària del sector, i dotar de més valor a l’empresa de la Indústria tèxtil i de la moda espanyola, resolent reptes com la digitalització i la sostenibilitat en tota la cadena de valor tèxtil per portar-la cap al model d’economia circular i de la indústria 4.0 i a una millora de la competitivitat. En aquest sentit, l’Observatori ja ha començat a treballar per a gestionar ajudes com el Projecte Estratègic per la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE). Aquest projecte és el que permet accedir als fons Next Generation de la Unió Europea, instrument temporal concebut per a impulsar la recuperació del teixit industrial del Continent.


Els signants de l’acord han designat a Adriana Domínguez, presidenta de la signatura Adolfo Domínguez, per a presidir l’Observatori que també comptarà amb Juan Parés, CEO de Tèxtil Santanderina, com a vicepresident.
El president de la Confederació Moda España, Ángel Asensio, ha expressat la seva satisfacció perquè a aquest acord s’hi ha arribat amb la unió de les organitzacions que conformen tota la cadena de valor del sector per sumar forces en la transformació que necessiten les seves empreses. El President del Consell intertèxtil Espanyol (CIE), Manuel Díaz de Marcos, ho qualifica d’acord històric i una oportunitat única perquè les nostres empreses puguin afrontar amb èxit els reptes als quals s’enfronten.

Sobre la Confederación Moda España


La Confederación Moda España és una gran plataforma institucional creada i secundada per diferents organitzacions del sector de la moda a Espanya; que van des del disseny, la confecció i la fabricació, fins a la distribució i venda i serveis.
La Confederación Moda España reuneix els ens més representatius del sector: la Federació Espanyola d’Empreses de la Confecció (FEDECON), l’Agrupació Espanyola del Gènere de Punt (AEGP), l’Associació Espanyola de Fabricants de Marroquineria (ASEFMA), juntament amb l’Associació de Creadors de Moda d’Espanya (ACME), l’Associació Empresarial del Comerç Tèxtil, Complements i Pell (ACOTEX), l’Associació Espanyola de la Pelleteria (SFA), l’Associació Empresarial de Fabricants i Comerciants Majoristes d’Articles de Regal (REGAL FAMA), l’Associació d’Experts en Dret de la Moda (AEDM), l’Associació Ibèrica de Reciclatges Tèxtils (ASIRTEX) i l’Associació de Moda Sostenible d’Espanya (AMSE), l’Associació de Professionals de Noces d’Espanya (APBE) i l’Associació Espanyola de Productes per a la Infància (ASEPRI) i compta amb el suport d’altres Associacions regionals i Federacions nacionals.
La Confederació, que aglutina els esforços de totes les institucions que la componen i afavoreix l’aprofitament de sinergies en àrees com la formació, la innovació i la sostenibilitat, persegueix treballar en una mateixa direcció per a afavorir la internacionalització, fomentar la relocalització de la indústria de la moda i el reconeixement d’aquesta com un element de prosperitat i valor econòmic.
Moda España té, entre altres finalitats, agrupar i distingir en el mercat aquells productes de moda espanyola, permetent als consumidors identificar aquests productes de manera precisa amb la posada en marxa d’una campanya d’etiquetes homologades – “FET A ESPANYA” i “DISSENYAT A ESPANYA” – com a punt de partida perquè els consumidors puguin identificar l’origen dels productes de la moda espanyola amb facilitat. La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) és l’encarregada de la fabricació de les etiquetes que, a més d’anar numerades, incorporen altres elements de seguretat.

Sobre el Consell Intertèxtil Espanyol


Actualment el Consell Intertèxtil Espanyol està format per cinc membres: Gremi de Fabricants de Sabadell (GFS), l’Associació Industrial Tèxtil de Procés Cotoner (AITPA), la Federació Tèxtil Sedera (FTS) i la Federació Nacional d’Acabadors, Estampadors i Tintorers Tèxtils (FNAETT) -agrupades en la Confederació de la Indústria Tèxtil (TEXFOR)-; i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL). El Consell Intertèxtil Espanyol té entre els seus objectius la representació del sector tèxtil espanyol davant les institucions nacionals i internacionals de tota mena, així com la defensa de les empreses enquadrades en aquest sector i la prestació de tota mena de suport i assessorament a aquestes.