De la mà de David Allo Responsable de Sostenibilitat de Texfor, s’organitza per aula virtual, la sisena edició del curs “Fonaments i tendències de sostenibilitat en la cadena de valor de la indústria tèxtil”.   Es traslladarà de nou l’oportunitat a qualsevol persona interessada que busqui parlar de sostenibilitat, que parteix del coneixement tècnic i objectiu dels industrials.
Els assistents s’endinsaran d’una forma pràctica en la sostenibilitat tèxtil per a aprendre de manera senzilla la importància de la sostenibilitat i la implicació dels diferents actors industrials (filatures, teixiduries, tintura i acabat de teixit, estampació, etc.) i altres actors clau (Clients, Certificadores, ONG’s, Administracions, Organismes Internacionals…).
El focus i el propòsit és traslladar als professionals de manera senzilla tendències en matèria de desenvolupament de producte, blockchain, normatives, legislació, descarbonització, requeriments de client, zero waste, zero water, REACH, etc.
El curs està dirigit a totes aquelles persones relacionades amb el sector tèxtil-confecció i que desenvolupin la seva activitat en àrees des de la producció fins al disseny i la moda, la compra, selecció, comercialització, la distribució…  

En les anteriors convocatòries s’han passat les expectatives amb més demanda d’alumnes que places disponibles, generant grups amb alumnis de perfil sènior de fàbriques tèxtils, centres tecnològics, marques, consultores big four i acadèmia que van valorar amb la puntuació màxima la formació i recomanarien el curs a altres persones.

OBJECTIU
Adquirir coneixements sobre sostenibilitat i entendre la importància que té per a clients, gestió d’empresa, com a eina de venda, compliance, etc.

PROGRAMA
• Mòdul 1. Concepte de sostenibilitat, cadena de valor tèxtil i principals stakeholders en el sector tèxtil.
• Mòdul 2. Tendències de Compliance i atributs de sostenibilitat de les diferents etapes de producció: obtenció de matèria primera, filatura, teixiduria, tintura i acabat de teixit, estampació, confecció, acabat de peça.
• Mòdul 3. Big data, blockchain i anàlisi del cicle de vida en el sector tèxtil.
• Mòdul 4. Economia circular i descarbonització en el sector tèxtil.
• Mòdul 5. Ecoetiquetatge i indicadors de mercat en clau de sostenibilitat.

DOCENT
Sr. David Allo, Responsable de Sostenibilitat de Texfor, que participa en grups de treball d’Economia Circular a Euratex, al grup de descarbonització de les nacions unides FICCA, al Fòrum Social de la moda i en grups de treball de sostenibilitat a través de CEOE i Foment. Addicionalment en altres experiències professionals ha fet consultoria i assessoria per a importants marques del tèxtil i ha vist més de 100 fàbriques per tota Europa per a avaluar el seu acompliment ambiental.

TITULACIÓ
Es lliurarà un certificat d’aprofitament de la formació, a tots els participants que hagin assistit a un mínim del 75% de les classes.

DATES I LLOC DE REALITZACIÓ
Quan: 10, 15, 17, 22 i 24 de febrer de 2022
Durada: 10 hores (repartides en 5 sessions de 2h)
Horari: dimarts i dijous de 16h a 18h
On: Aula Virtual a través de la plataforma Zoom

IMPORT DEL CURS
Socis de Texfor: 160€
Socis de la AEQCT i de Gremi Tèxtil Terrassa: 160€
Estudiants i aturats: 150 €
Resta d’assistents: 400€


Bonificació de part de l’import del curs (130€): Texfor ofereix a tots els socis inscrits al curs que el sol·licitin i que reuneixin les condicions per a això, la gestió dels tràmits enfront de l’administració per a bonificar-se part de l’import de la formació, per a això serà necessari enviar l’Annex I (Dades empresa) i l’Annex II (Dades participant) al correu anna@texfor.es abans del 7 de febrer.

INSCRIPCIONS
Podeu realitzar la pre-inscripció emplenant el formulari en línia aquí.

Data límit d’inscripció: 09/02/2022

Forma de pagament: Per transferència bancària al núm. de compte: ES93 0081 0900 8400 0297 0803
• Una vegada us confirmin la plaça, perquè la inscripció sigui considerarà vàlida, haureu d’enviar el justificant bancari de pagament al correu anna@texfor.es

En el cas de ser estudiants o aturats hauran d’enviar document acreditatiu.
La inscripció no es considerarà vàlida fins no tenir tota la documentació sol·licitada.