El proper dia 11 de Març de 9:45h a 16h tindrà lloc la presentació dels resultats del projecte europeu SmartX i altres casos d’èxit a Espanya.
L’esdeveniment se celebrarà a Barcelona, a l’Auditori Movistar Centre, de Plaça Catalunya.

SmartX Europe European Smart Tèxtils Accelerator és un programa de 3 anys (2019-2022) que ha servit per a finançar fins a 25 projectes empresarials dedicats a la fabricació de tèxtils intel·ligents. El pressupost de SmartX per a aquesta iniciativa suma 2,4 milions d’euros.

SmartX és un projecte aprovat dins del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea (UE). La finalitat de la seva creació està totalment alineada amb el marc actual. El mercat mundial de tèxtils intel·ligents, wereables i peces tèxtils ha entrat en una fase de ràpid creixement. Es calcula que aconseguirà els 3.000 milions de € el 2024.

Aquesta és una de les raons per les quals les autoritats de recerca de la UE ho reconeixen com una prioritat màxima per a la indústria tèxtil europea.

Els 25 projectes finançats per l’acceleradora SmartX han desenvolupat idees que introdueixen elements tecnològics en teixits per a complir funcions de protecció, atenció mèdica o millorar el benestar, entre altres.
En l’esdeveniment del dia 11 de Març es donarà a conèixer una selecció dels projectes subvencionats per SmartX a Espanya i coordinats des de TEXFOR així com altres casos d’èxit en el camp dels tèxtils intel·ligents.

Totes aquestes empreses contribueixen al desenvolupament d’una cadena de valor de fabricació de tèxtils intel·ligents a Europa. 

Descarregueu el document per inscriure-us i veure l’agenda del dia.

Per a més informació podeu contactar amb l’Anna Ribé a l’adreça de correu annar@texfor.es