La situació energètica actual, amb el preu de l’electricitat i del gas, empeny a les indústries a impulsar l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables, per mantenir i millorar la seva competitivitat. Solucions com l’autoconsum d’energia elèctrica d’origen fotovoltaic ja són prou conegudes per les empreses en general i per la indústria en particular, però hi ha processos industrials que requereixen de molta energia, com la generació de calor i les empreses necessiten trobar d’altres solucions.

En aquesta jornada, coorganitzada per l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil i el Gremi Químic de la Cecot, amb la col·laboració del Clúster de la Bionergia de Catalunya, donarem a conèixer i analitzarem en detall l’oportunitat que ofereix la gestió energètica al sector industrial, així com l’ús de tecnologies com la bioenergia o la cogeneració, que poden ajudar a les empreses a millorar la seva competitivitat a l’hora que avancen cap a la sostenibilitat i la descarbonització dels seus processos.

Programa

  1. Benvinguda | Francesc Roca, president de l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil i Maria Jesús Sabatés, presidenta del Gremi Químic de la Cecot
  2. Monitorització energètica i mercats de futurs | David Calliçó, CEO Optima Energia
  3. Bionergia, energia competitiva i sostenible per ús tèrmic industrial | Francesc Mata, CEO Vetec Bionergia i Òscar Benito, CEO Ahidra, agua y energía
  4. Estratègies de descarbonització en l’àmbit de la cogeneració industrial | Raimon Argemí, vicepresident de COGEN i CEO AESA
  5. Taula Rodona amb David Calliçó, Francesc Mata, Òscar Benito, Raimon Argemí i Jordi Serra, president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya. Josep Maria Serena, membre de la Comissió d’Energia de la Cecot (moderador)

Quan: dijous 24 de novembre

Hora: de 9h a 11.30h

Lloc: Cecot, C/Sant Pau, 6

Oferirem un cafè de benvinguda als assistents

Inscriu-t’hi ara!