Seguint amb el compromís compartit d’avançar cap a nous models d’economia circular i reutilització en el sector tèxtil, des del Girbau Lab, juntament amb la Fundació Ship2B i Impact Hub -organitzacions dedicades a impulsar l’economia d’impacte- estan treballant per construir un projecte col·laboratiu en què diferents marques de la moda puguin experimentar i fer pilots conjunts, sense exposar excessivament la seva marca. Ho plantegen com un projecte al servei de les pimes de la moda amb l’objectiu d’innovar en models de negoci circulars i regeneratius especialment en l’àmbit de la reutilització (com ara el lloguer o la segona mà).

Per dimensionar la viabilitat d’aquest projecte, estan organitzant una sessió de treball en el marc de la 10ª edició del Ship2B Impact Fòrum, que tindrà lloc a Barcelona el 30 de novembre. Aquest fòrum és un esdeveniment de referència en economia d’impacte a Espanya que congrega a uns 400 líders empresarials i del món de la inversió per parlar de les fronteres de l’economia d’impacte. En les sessions plenàries, aquesta edició comptarà amb la presidenta executiva d’Adolfo Domínguez que compartirà com està reinventant el seu model de negoci cap a la circularitat, i també s’organitzarà una taula rodona on es parlarà de la necessitat que les empreses uneixin forces en plataformes multiempresarials per assolir objectius d’impacte. Trobareu adjunt el programa global de l’acte.

És en aquest marc, i més enllà d’aquestes sessions plenàries, que estan organitzant pel mateix 30.11 una sessió de treball de 15 a 16:30 h,només per invitació, amb un màxim de 20-25 persones, on poder validar hipòtesis, entendre percepcions, interessos i iniciatives existents, i valorar si té encaix el projecte que plantegem, en quina forma i amb quins actors. 

Aprofitant que Girbau és un dels membres més actius del Pacte per la Moda Circular i que aquesta iniciativa reforça els objectius d’aquesta iniciativa, ens conviden a participar d’aquesta sessió de treball del tèxtil del dia 30 novembre, a porta tancada. Per això han triat els membres del Pacte per la Moda Circular que podrien encaixar millor en aquesta sessió, que responen al perfil de pimes de marques amb operació de retail al territori i, preferiblement, producció a Europa. Així mateix, els organitzadors de l’acte també convidaran a altres empreses no estan vinculades al Pacte però amb qui podria ser rellevant de col·laborar.

Evidentment, fem extensiva la invitació per assistir també a les sessions plenàries de la 10ª Impact Forum que es celebraran durant el matí del mateix dia 30 novembre. L’assistència tant a l’Impact Fòrum (matí) com a la sessió de treball (tarda) és gratuïta però només pot ser per invitació. Les places són limitades i enfocades a un públic amb capacitat d’influència (nivell directiu). Us hi podeu inscriure responent a institut.gremitextil@cecot.org , i rebreu l’enllaç.