Texfor organitza aquest curs específic per donar l’oportunitat de conèixer i resoldre qüestions pràctiques sobre la complexa normativa vigent, i les declaracions i models en relació amb l’origen de mercaderies.

Dirigit a totes aquelles empreses del sector tèxtil que normalment operin o vulguin operar a nivell internacional i a persones vinculades a les operacions internacionals en general, als tràmits duaners i a la tributació aranzelària.

OBJECTIUS

  • Conèixer la diferència entre origen no preferencial i origen preferencial
  • Conèixer la normativa duanera aplicable per a determinar l’origen dels productes tèxtils.
  • Conèixer els documents necessaris per a justificar l’origen en les exportacions i en les importacions.
  • Conèixer els documents necessaris per a justificar l’origen quan un client sol·licita una declaració d’origen.
  • Conèixer què és i com sol·licitar el REX
  • Conèixer el risc de no respectar la normativa duanera
  • Enfocament teòric i pràctic, incidint principalment sobre els acords preferencials paneuromediterráneos (el Marroc, Tunísia, Turquia, Egipte, etc.) i amb els últims acords signats per la UE (el Canadà, el Japó, Singapur i Vietnam).

Dates: 27 i 29 de febrer, 7 hores

Preu pels socis del Gremi Tèxtil: 250 €, bonificables.

Més informació i inscripcions