Des de la patronal Cecot, en el marc del 150è aniversari de l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, i després de l’èxit de la Fira Modernista de Terrassa 2024 que enguany s’ha centrat en la Indústria Tèxtil, es vol destacar un fet innegable: el sector tèxtil representa una part essencial de la història industrial de la regió i continua sent una font crucial d’oportunitats tant en el present com en el futur.

La Cecot posa en relleu la vitalitat i la resiliència de la indústria tèxtil a Terrassa, destacant la seva capacitat d’adaptació i innovació al llarg dels anys en un reportatge escrit i una sèrie d’entrevistes en vídeo. Amb una base sòlida, una constant capacitat d’innovació i una visió compartida cap al futur, les més de cent empreses tèxtils de Terrassa estan preparades per continuar escrivint la seva història d’èxit dins de l’estratègia d’industrialització de Catalunya.

Per la seva construcció han participat empreses dedicades al tèxtil amb una llarga trajectòria i han pogut proporcionar la seva visió i perspectives sobre el futur del sector.

Us convidem a visualitzar les entrevistes en vídeo amb els actors clau del sector i a llegir el reportatge on reflexionen amb més detall sobre els reptes i les oportunitats del sector.

Reportatge: serveis.cecot.org/Blog/Noticies/La-industria-textil-un-sector-de-futur

La indústria tèxtil, un sector de futur vídeos:

Si vols posar entrevista per entrevista: La indústria tèxtil, un sector de futur – YouTube

Jordi Ubach, director general d’Hilados Egarfil ha compartit amb la comunitat la seva experiència sobre #resiliència en el sector, la necessitat d’innovació constant i la importància d’implicar les noves generacions en la indústria tèxtil.

Parlem amb Jordi Ubach, director general d’Hilados Egarfil, sobre el futur de la indústria tèxtil (youtube.com)

L’Anna Bosch, directora general d’Intermezzo destaca la qualitat de la producció tèxtil local com a factor diferencial i de valor en els mercats internacionals i la importància de la digitalització com a eix fonamental per a la transformació del sector tèxtil.

Anna Bosch, directora general d’Intermezzo, parla sobre els reptes i oportunitats del sector tèxtil (youtube.com)

Sergi Artigas, director d’Estratègia en Innovació i Transferència tecnològica de Leitat , posa en relleu la prosperitat del sector tèxtil i la seva importància en la quarta revolució industrial. A més ha destacat que la ciutat de Terrassa té un gremi tèxtil molt potent i que hi ha poques ciutats a Catalunya amb una tradició industrial que comptin amb una entitat que defensi els interessos de la indústria

Sergi Artigas, director d’estratègia en Innovació i TT Leitat, parla sobre tèxtil i innovació tecnològica (youtube.com)